Sitat

«Straffen» av Jan Mehlum

straffen

Fleire som har lest bøkene om Svend Foyn? For om du har det, treng du jo ikkje meg til å fortelle deg kor gode dei er. Så la oss snakke litt om Straffen.

Ekskjæresten til Foyn, Anne Rønningen, blir funne drepen i sin eigen heim. Dette gjer boka mykje meir personleg enn dei andre, og skapte ein annan type framdrift. Eg vil ikkje gå så langt som å kalle boka ein pageturner. Den tok seg klart opp i siste halvdel, når ein kunne sjå heile saka litt bedre. For min del vart det litt for mange karakterer for min smak, så navna flaut litt saman. Men herrefred for ein slutt! Saka var godt konstruert, med mange ledetråder eg (skamfullt) gjekk glipp av. God krim, det skal i alle fall vere sagt.

Forlag: Publicom
Utgivelsesår: 2011

Fleire bøker av Jan Mehlum finn du HER.