Sitat

«Steinhimmelen» av Karin Brunk Holmqvist

Leseeksemplar frå Boklageret

Steinhimmelen

Eg er litt lei meg for at eg ikkje likte denne boka spesielt godt. Den var noko eg streva meg gjennom, og det får meg til å ville gråte litt – eg elskar jo Brunk Holmqvist sine bøker??

Men så var heller ikkje dette ei typisk bok for henne å vere. Hoveupersonen var for eksempel 34 år gamal, i motsetning til dei typiske karakterane på nærare 80 år. Erna bur saman med foreldra sine, som jo er nærare 60, men det er ikkje heilt det same. Det er som om ein er på feil side av hovudkarakterane, om de skjøner? Det var heller ikkje nokon spesielle forviklingar i boka. Det var liksom berre Erna (som heilt usannsynleg har eggforma hovud og kun ein hårtjafs på toppen) som har ein sur gubbe av ein far, ei underkua mor og forelskar seg i ein nytilflytta fyr. Det er liksom ikkje meir enn det.

Til vanleg kosar eg jo meg med desse bøkene, men denne vart for platt. Det vart liksom for usannsynleg, og eigentleg litt for dumt inn i mellom. Klart eg humra litt av enkelte spøkar i boka, men om eg ikkje hadde visst kven forfattaren var, hadde eg aldri tippa Brunk Holmqvist – ho er jo vanlegvis så mykje betre?

Forlag: Silke
Utgivelsesår: 2015

Fleire bøker av Karin Brunk Holmqvist finn du HER.