Sitat

«Klokkemakeren» av Gert Nygårdshaug

Klokkemakeren

DENNE BOKA ER FANTASTISK.

Denne boka handler om urmakaren Melkior Mussenden (som ikkje er «klokkemakeren»), i ein by utan namn, i eit land utan namn.Og no, utan Tid. For Tiden forsvinn på merkeleg vis. Eller, den er jo der. Men den er ulik for alle. Og tenk for et kaos når folk skal handle, jobbe, og sove på totalt ulik tid? Melkior lev eit helt vanleg liv med kona si Matilde, heilt til det dukkar opp eit svært hol i bakken der kyrkja vanlegvis står.

Det er eventyr, filosofi, fabel, og alt på en gang! Setningane kan fort bli ei side lange, utan punktsetjing og replikkar som flyg. Men det er underleg lett å følge med. Eg veit liksom ikkje korleis eg kan anbefale denne boka høgt nok, for den er verkeleg fantastisk.

Forlag: Juritzen
Utgivelsesår: 2014 (2009)

Fleire bøker av Gert Nygårdshaug finn du HER.

Boka er parellellroman til Nøkkelmakeren, men les «Klokkemakeren» først.