Sitat

«Bryllup og begravelser» av Jens M. Johansson

Bryllup og begravelser

Jens M. Johansson er en svensk-norsk forfatter, og han skriv om seg sjølv. Boka handlar om han, hans avdøde far og resten av hans utruleg kompliserte og moderne familie (know the feel). Det er stemødre, eks-stefedre, halvsøsken og bestemødre som eigentleg ikkje er bestemødre likevel. Boka gir eit veldig ektefølt inntrykk av korleis det er å vere småbarnsfar og gift (i den grad eg kan sette meg sjølv inn i situasjonen). Men litt vel ekte, inn i mellom. Han og kona har jo aldri sex?! Den mest brukte dialogen er «Skal vi ligge litt sammen?» med svaret «nei, ikke akkurat nå». Om igjen og omigjen. Eg jubla nesten for han då han endeleg fekk eit ja (etter å først ha fått eit nei).

Anyways, boka fekk meg til å ville gråte. Det er tydeleg at han har reflektert mykje over den viltvoksande familien sin og sin plass i han. Skildringane av kranglar, familiemiddagar og pinlege øyeblikk er on point. Ikkje minst personskildringane. Menneska blir levande, og ein blir glade i dei. Alle dei irrasjonelle kranglane i eit parforhold er så lette å kjenne seg att i! Verkeleg ei bok å lese!

Forlag: Tiden
Utgivelsesår: 2014

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s