Sitat

«Ren samvittighet» av Jan Mehlum

Bok sponsa av BOKeksperten.no

ren samvittighet

Eitt ord: PAGETURNER. Eg klarte berre ikkje å legge boka fra meg. Las ut heile greia på en busstur. Det var spenning frå første side. Eg hadde aldri lest ei bok i krimserien før, men på spørsmålet om eg skal bestille heile serien, er svaret eit klart JA. Og her er kvifor:

Boka handlar om advokaten/hobbydetektiven Svend Foyn, bosatt i Tønsberg. Ein dag dukkar tenåringsjenta Elvira Widerberg opp på kontoret hans, viser han eit bilde av ein penis og ber om hjelp. Ho fann bildet på systera sin telefon, og vil finne han som sendte det. Foyn kan ikkje hjelpe. Dagen etterpå døyr Elvira i badekaret sitt, og ingen veit om det var sjølvmord, ei ulykke eller forsettlig drap. Og systra hennar, Johanna, forsvinn. I tillegg viser det seg at Elvira har småveis forfulgt Foyn i ein lengre periode. Og plutseleg er Foyn kasta ut i ei vanskelig og ømtålelig sak, men er fast bestemt på å løyse henne.

I tillegg til sjølve krimplottet, har jo Foyn eit privatliv. Han har ein hund, ei dotter og ein mogleg kjærast/damevenn med ein gal soon-to-be-eksmann.

Men ja, så seriøst. Var ikkje sjans å legge frå seg boka. Så les den!

Forlag: Publicom
Utgivelsesår: 2014

Fleire bøker av Jan Mehlum finn du HER.

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s