Sitat

«Hvor ble du av, Bernadette» av Maria Semple

Bernadette

Fin, fin, fiiiin bok. Den tar for seg så ekstremt mykje som går på det å ikkje passe inn, vere litt sær og utestengt – men som vaksen. Boka er fortalt av dottera til Bernadette, Bee, og boka er ikkje skrive som ei vanleg bok. Boka du held i henda er satt saman av Bee, og er ein god miks av epostar, dagboksnuttar, artiklar, blogginnlegg og handskrivne lappar frå mange ulike menneske. Gjennom desse får vi ta del i livet og meiningane til ulike menneske. Bernadette er eit artitekturisk geni og slit med diverse psykiske problem, Bee er eit geni, og faren jobbar for Microsoft, og hyperintelligent. Han er og ein dust.

Det vert planlagt ein intervention for Bernadette, men ho forsvinn på mystisk vis. Ingen veit kvar ho er blitt av. Eigentleg kan eg ikkje fortelle så mykje meir utan å spoile heile boka, men den er knallgod. Lettlest, enkelt å ta pauser og lese i små doser, morsom som få, og karakterane kjem mykje betre fram enn ein skulle tru. Enkelt og greit ei kjempebra bok.

Forlag: Bastion forlag
Utgivelsesår: 2014

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s