Sitat

«Svøm med dem som drukner» av Lars Mytting

Svøm med dem som drukner

Eg veit nesten ikkje korleis eg skal begynne ein gong for å forklare denne boka. Perfekt, er vel ganske dekkande. Det er ein roman om Edvard Hirifjell som har vakse opp saman med bestefaren sin, Sverre, fordi foreldra døydde i Frankrike då han var tre år gamal. Underet var at han sjølv ikkje døydde også, han dukka opp ein annan stad i Frankrike tre dagar seinare. Heile livet sitt har Edvard undra seg over kva som faktisk skjedde. Det kan virke som om ingen veit eller bryr seg.

Heilt til Sverre døyr, og presten fortel Edvard ei historie. Og så begynner Edvards jakt på svaret om korleis foreldra døydde, korleis han overlevde, men viktigst av alt: kvifor?? Turen går innom Shetland og Frankrike, og på vegen møter han ei jente som er minst like interessert i å finne svara han leiter etter. Men igjen; kvifor??

Boka var nesten besettande, eg måtte leggje ho frå meg med tvang. Den var nervepirrande, med eit heilt fantastisk plott. Eg kunne ikkje forstå slutten før Mytting avslørte den. Eg klarer ikkje beskrive kor bra denne boka faktisk er. Så om du bare skal lese éi bok i år: la det bli denne.

Forlag: Gyldendal Norsk Forlag
Utgivelsesår: 2014

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s