Sitat

«Fyrvakt» av Jeanette Winterson

 photo Fyrvakt_zpseppddve1.jpg

Eg elska den fyrste boka av Winterson, Ikke bare appelsiner, så eg blei så klart litt skuffa av denne. Men korleis kan noko bli like bra som den semi-biografiske boka om ei lesbisk jente som veks opp med ei gal mor av ein pinsevenn? Akkurat.

Denne boka handla om Silver. Silver bur i Salts i Skottland, og som unge blir ho foreldrelaus. Etter litt om og men hamnar ho hos den lokale fyrvaktaren, Pew. Pew er ein gamal mann, som baserer livet sitt på historier: både å vere ei og å fortelje dei. Vi følgjer spesielt ei historie, om pastoren Babel Dark. Boka tar for seg artenes evolusjon, spørsmålet om Gud eksisterer, og kan historier ende?

Forlag: Bazar
Utgivelsesår: 2005

Fleire bøker av Jeanette Winterson finn du HER.

Advertisements