Sitat

«Rettsstridig forføyning» av Lena Andersson

Rettsstridig forføyning

En roman om kjærlighet. Det er ei ganske kort bok, og ho kan enkelt lesast på ein kveld. Boka tar deg med inn i livet til Ester Nilsson, ein frilans skribent som er utdanna innan filosofi. Ho forelskar seg i kunstnaren Hugo Rask, og vert besatt. For å seie det mildt. Ester går i frå sambuaraen, og byrjar å henge rundt gatene Hugo bur og arbeider. For dei er jo meint for kvarandre.

Tja. Ester meiner kanskje det, Hugo – not so much. Han er så polygam som ein får det, men Ester vil ikkje innsjå det. Ho har alle bevisa rett foran ansiktet, men finn heile tida alternative sanningar. Det blir og fokusert på maktfordeling; den som vil minst, bestemmer mest.

Boka er ei analyse, meir enn ein roman. Tida går raskt, og unødige hendingar og samtaler er klipt vekk. Kun viktig dialog og augneblink er tekne med. Det gir boka raskt framgang, og den er slutt før du veit ordet av det. Og då vil du nok hoppe rett inn i oppfølgjaren, Uten personlig ansvar.

Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2014

Fleire bøker av Lena Andersson finn du HER.