Sitat

«Uten personlig ansvar» av Lena Andersson

Boka er eit leseeksemplar frå Boklageret 

Uten personlig ansvar

FOR EIN ROMAN!!! Alle som har lest forløperen Rettsstridig forføyning, bør lese denne. Helvete heller, les den uansett. For alle bør lese denne. Den er meir enn dobbelt så tjukk som forgjengeren, og dobbelt så bra. Om det er ei bok eg trur alle kan identifisere seg med, er det vel denne. For uansett i kor stor grad, har vel alle vore forelska i nokon som ikkje var akkurat like interessert?

For boka er ei fantastisk analyse og ein fantastisk roman. Ester er no forelska i skodespelaren Olof Sten, fem år etter forholdet med Hugo Rask. Og Olof er gift, men veldig ambivalent. Eigentleg utnytter han Ester på det grovaste, og forholdet varer i omlag 4 år. Eller, i følge Olof har dei ikkje eit forhold. Kun vennskap, sex, dype samtaler, hotellturer … Men hey. Han kan ikkje forlate kona, og det er alt Ester ønsker.

Det blir djupt forklart korleis eit einsida forhold kan utvikle seg, kvifor ein vel å tru det ein trur, og ser det ein vil sjå. Eg kan med handa på hjartet seie at boka lærte meg veldig mykje om meg sjølv. Denne boka er utan tvil ein klassiker som vil vere relevant ei lang stund framover.

Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2015

Fleire bøker av Lena Andersson finn du HER.

One thought on “«Uten personlig ansvar» av Lena Andersson

Kommentarfeltet er stengt.