Sitat

«Morder-Anders og hans venner (samt en og annen uvenn)» av Jonas Jonasson

Morder-Anders

Igjen med desse ekstremt lange titlane, da! Men dei er jo halve moroa? Og skal vi snakke om kor frekt det er av Dagbladet å kalle det ein farseroman? Og sei det er for mykje stillstand mellom slaga? Det er jo ikkje sant i det heile tatt! Det fantastiske med bøkene til Jonasson er jo fortellermåten, som er heilt unik og humoristisk.

Denne boka skil seg litt ut frå dei andre. Den foregår berre i notid, og fortidene blir raskt oppsummert (sjølv om dei, som i det vanlege liv, alltid tar oss att), og Morder-Anders er eigentleg ikkje hovudpersonen. Men like morosam som dei andre? Ja!

Hovudpersonane er resepsjonisten Per Persson (eller Jansson), og den tidlegare sognepresten Johanna Kjellander (som er ateist). Tilfeldigheitane vil ha det til at desse to støter på kvarandre, som i sin tur støter på Johan Andersson, betre kjend som Morder-Anders. Han har tilbrakt så godt som heile sitt 56 årige liv i fengsel, så ein kombinasjon av piller og sprit gjerne leder til mord for hans del. Presten og resepsjonisten bruker Morder-Anders som torpedo, og tener store penger på det. Men så vert morderen interessert i prestens bibelvers (som ho sleng ut i hytt og vær), og plutselig blir han kristen. Og så må dei endre businessen lite grann.

Hysterisk morsom, humoristisk skrive og engasjerande til siste side! (Og nei, det er ikkje for langt mellom slaga! Kor mange mord og drap kan ein eigentleg kreve av ein rehabilitert og kristen morder?)

Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2015

Fleire bøker av Jonas Jonasson finn du HER.